banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Izrael biztonsági együttműködési megállapodást köt Marokkóval

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter Marokkóba utazott, ahol megállapodást írt alá a két ország közötti biztonsági együttműködésről - jelentette az izraeli média szerdán.

Ganz az első, hivatalos úton Marokkóba látogató izraeli védelmi miniszter. "Történelmi vizitjén" találkozik a marokkói külügyminiszterrel és a fegyveres erők vezetőjével is.

Fotó: Israeli MoDKétnapos látogatásán számos védelmi együttműködési megállapodást ír alá marokkói kollégáival. "Megerősítjük kapcsolatainkat" - hangsúlyozta a védelmi miniszter, mielőtt felszállt az izraeli nemzeti légitársaság, az El Al Marokkóba tartó járatára kedd este.

Rabatban Ganz a tervek szerint számos magas szintű találkozót tart Abdellatif Ludiji marokkói védelmi miniszterrel, Nászer Burita  külügyminiszterrel, Abdelfattah Luarakkal, a fegyveres erők főnökével és másokkal. Emellett az izraeli minisztert vendégül látják a rabati Talmud Tóra zsinagógában is, majd csütörtök este visszatér Tel-Avivba.

Ganz már a második, Marokkóba látogató miniszter azóta, hogy a két ország tavaly normalizálta kapcsolatait a Donald Trump volt amerikai elnök kormánya által közvetített megállapodás keretében. Az egyezmény részeként Washington elismerte Marokkó szuverenitását Nyugat-Szahara korábban vitatott területe felett. Előzőleg augusztusban Jaír Lapid izraeli külügyminiszter tett kétnapos látogatást az észak-afrikai országban a két ország közötti kapcsolatok erősítése végett, Lapid akkor felavatta  Izrael diplomáciai képviseletét is.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?