banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Hivatalos: Magyarországon bezárnak az iskolák, óvodák, üzletek

Az egyre csak romló járványadatok miatt újabb szigorításokról határozott csütörtökön a magyar kormány, az intézkedésekről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be.

Döntöttek az óvodák és általános iskolák bezárásáról, ami egyelőre április 7-ig érvényes. A középiskoláksra, egyetemekre vonatkozó szabályok nem változtatk. Március 8. és 22. között bezárnak az üzletek, kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, benzinkutak. Ugyanebben az időszakban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

Két hétre bezárnak az edzőtermek is, az igazolt sportolók edzéseit és mérkőzéseit csak zárt kapuk mögött tarthatják meg. Mindenkinek javasolják az otthoni távmunkára való áttérést. A miniszter arról is beszámolt: a személyforgalomban szigorítják a határátlépést. Továbbá mindenhol maszkot kell hordani.

Gulyás Gergely a szigorú döntéseket azzal magyarázta, hogy ha most nem zárnánk, akkor megnőne a halálozások száma, és a nyitás is későbbre tolódna, számolt be a Telex.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön megdőlt az idei negatív rekord az anyaországban: egy nap alatt több mint hatezer új fertőzést igazoltak, valamint 152 halálesetet tulajdonítottak a koronavírus-fertőzésnek és annak szövődményeinek. 

(Címlapfotó forrása: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?