banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ferenc pápa az iráni támadás után: „Elég volt a háborúból, az erőszakból!” (VIDEÓ)

Ferenc pápa vasárnap sürgette Iránt és Izraelt, hogy kerüljenek el minden olyan akciót, amely „az erőszakspirált" táplálhatja, és ami a közel-keleti konfliktus elmélyülését kockáztatja, írja a Sky News.

A reakcióra azután került sor, hogy Irán szombaton éjszaka több mint 300 drónt és rakétát lőtt ki Izraelre. A pápa a békére szólított fel, és sürgette Iránt és Izraelt, hogy ne eszkalálják a konfliktust. „Elég a háborúból, elég a támadásokból és elég az erőszakból. Igen a párbeszédre, igen a békére" – mondta a Vatikánban a Szent Péter téren a zarándokoknak.

Korábban az IDF szóvivője, Peter Lerner alezredes azt mondta, hogy az izraeli hadsereg „készen áll az újabb agresszióra".

„Ez egy nagyon komoly támadás Izrael ellen. Ami történt, valójában Izrael, a légvédelmünk, az amerikai hadsereg, a brit hadsereg és a francia légierő képességei – egy világos üzenet Iránnak, hogy ez egyszerűen nem fog működni. Együtt, egységesen, izraeli életeket mentettünk meg" – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy készül-e Izrael válaszcsapásra, azt mondta:

„Ez egy nagyon jó kérdés. A kormányra tekintünk, a kormány még vasárnap összeül, és meghozza a döntéseket, és ennek megfelelően lép a hadsereg". Az IDF „minden eshetőségre felkészül".

Amint megírtuk, Izrael és a szövetséges országok meghiúsították az iráni támadást, elfogták a rakéták és drónok 99 százalékát.

Nyitókép: Agerpres

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?