Covid-rekorder: 217 koronavírus elleni oltást adatott be magának egy férfi, és semmi baja

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 koronavírus elleni oltást kapott. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere – közölte kedden az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem. 

A The Lancet Infectious Diseases tudományos folyóiratban jelent meg a bizarr eset, miszerint egy 62 éves német férfi több mint kétszáz koronavírus elleni oltást adatott be magának. A kutatók sajtóhírek alapján figyeltek fel a férfira, aki saját bevallása szerint 217 alkalommal adatta be magának a vakcinát koronavírus-fertőzés ellen, írja az Index.hu.

Illusztráció | Fotó forrása: PexelsA kutatók ebből 134-et hivatalosan is meg tudtak erősíteni. A szakemberek szerint a Sars-CoV–2 elleni antitestek jelentősen magasabb mennyiségben voltak jelen a férfi szervezetében, mint azoknál, akik csak három védőoltást kaptak, de immunrendszere nem károsodott a sok oltóanyagtól, más kórokozókkal szemben normál módon működött.

A szakemberek mindazonáltal felhívták a figyelmet arra, hogy egyedi esetről van szó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ezekből az eredményekből. Hozzátették, nem találtak arra utaló jelet, hogy a férfi valaha is megfertőződött volna Coviddal. A vizsgálatban részt vevő orvosok hangsúlyozzák, nem támogatják a túloltást, és jelenlegi ismereteik szerint a három oltás bőven elég a vírus elleni védekezéshez. Az Euronews tudomása szerint a férfi magánúton 29 hónap alatt adatott be magának ennyi immunizáló szert. Nyolc különböző szert kapott.

Az Agerpres  azt írja, még 2022-ben a német sajtó beszámolt az akkor 60 éves magdeburgi férfi esetéről, aki a gyanú szerint közel 90 COVID-19 vakcinát kapott, összegyűjtötte értük az igazolásokat, majd eladta azokat az új koronavírus elleni oltástól vonakodó ügyfeleknek. A férfi ellen csalás vádjával bírósági vizsgálatot indítottak, de a tanulmány szerzői szerint egyelőre nem történt büntetőeljárás.

A német ügyészség kilenc hónap alatt 130 oltásról gyűjtött be bizonyítékokat, de a férfi azt állította, hogy valójában 29 hónap alatt 217 injekciót kapott nyolc különböző COVID-19 oltóanyagból, köztük a messenger RNS szérumok valamennyi változatából.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?