Az asztalánál ülve, mumifikálódott állapotban találtak rá egy olasz nőre

Egy 70 éves nő mumifikálódott földi maradványaira bukkant a Comói-tó partján fekvő Prestinóban az olasz rendőrség. Mint kiderült, már két éve halott volt, csak senki nem kereste, írja a The Guardian.

Marinella Beretta holttestét a lakásában, az asztalnál ülve találta meg a rendőrség, amikor figyelmeztetni akarták rá, hogy a kertjében élő elhanyagolt fákat kidöntheti a vihar. A telefonhívásra nem válaszolt, a helyszínen pedig kiderült, hogy a szomszédok legalább két és fél éve nem látták.Fotó: Pixabay

Az ügyben Elena Bonetti olasz családügyi miniszter is megszólalt. „Ami a comói Marinella Berettával történt, az elfelejtett magány, a lelkiismeretünket terheli. Egységre törekvő közösségként kötelességünk megemlékezni róla… senkit nem szabad magára hagyni” – írta Facebook-oldalán.

Az olasz statisztikai intézet 2018-as jelentése szerint a 75 év feletti olaszok közel 40 százaléka egyedül él, és nincs se rokona, se barátja, akihez szükség esetén fordulhatna.

A szomszédok a rendőrségnek azt mondták, 2019 szeptembere óta nem látták Marinella Berettát, és feltételezték, hogy a koronavírus-járvány kezdetekor elköltözött. A hatóságok nem találtak idegenkezűségre utaló jeleket az elhunyt lakásában. Temetéséről az önkormányzat intézkedik.

„Marinella zárt ajtó mögött leélt láthatatlan élete szörnyű lecke mindannyiunk számára. A legszomorúbb nem az, hogy mások nem vették észre, hogy meghalt. Hanem az, hogy nem észlelték, hogy Marinella Beretta él” – írta az eset kapcsán az Il Messagero.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?