Angliában heti kétszer ingyenes koronavírus-tesztelési lehetősége lesz mindenkinek

Anglia minden lakójának lehetősége lesz ezentúl arra, hogy ingyenesen koronavírusteszet végeztessen hetente kétszer – írja a HotNews portál az Agerpres nyomán.

A következő időszakban nagy mennyiségű ingyenes gyorstesztet bocsátanak rendelkezésre a szigetországban található, erre a célra kialakított helyszíneken, többek között az iskolákban, valamint egyes vállalatok székhelyein – közölte a brit kormány. Ezek a gyorstesztek korábban kizárólag a különösen veszélyeztetett csoportok számára voltak elérhetőek.

Azon vállalkozások, amelyek tíznél több alkalmazottat foglalkoztatnak, kérhetik az ingyenes gyorsteszteket. Emellett az iskolákban is elérhetőek lesznek ezentúl. Az állampolgárok ugyanakkor elmehetnek a tesztelési központokba is, de házhoz is rendelhetnek a gyorstesztekből.

Nagy-Britanniában a lakosság nagyarányú tesztelését fontosnak tartják, mert az oltási kampány eredményességét szeretnék ezzel megőrizni, ugyanis a járványmutatók folyamatosan javulnak, és a korlátozások felengedését is elkezdték már.

(Címlapkép: MTI)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?