A háború áldozatokat szed a fekete-tengeri delfinek között is

Bolgár biológusok több olyan delfint találtak a Ropotamo folyó fekete-tengeri torkolatánál, amelyeknek robbanás okozta sérüléseik voltak és le voltak gyengülve, írta a Libertatea.

Forrás: Răzvan Popescu Facebook-oldalaAz orosz-ukrán háború a Fekete-tenger élővilágát is érinti, hívta fel a figyelmet Răzvan Popescu-Mirceni konstancai tengerbiológus, aki bolgár kollégáinak felvételeit közzétette.

„A háború a Fekete-tenger cetpopulációjában is áldozatokat szed. Barátom, Atanasz Ruszev értesített ma arról, hogy Bulgáriában, a Ropotamo folyó torkolatánál több tájékozódni képtelen és legyengült disznódelfin jelent meg. Néhányukon robbanás okozta égési sebek voltak, és valószínűleg az áramlatok sodorták őket Bulgária déli részére, hiszen tájékozódni már nem tudnak” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében a biológus.

A megzavart és sérült állatok képtelenné válnak a táplálkozásra, és emiatt gyengültek le, véli a szakember.

A török partoknál is több elpusztult delfint találtak és az ottani biológusok szerint is a háború áldozatai a cetek. Bayram Öztürk biológus a The Guardiannak azt mondta, a robbanások okozta akusztikus trauma is súlyos sérüléseket okozhatott nekik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?