banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A Facebook letiltotta az orosz állami média hirdetéseit

Illusztráció | Fotó: Pixabay

Az orosz állami média nem jeleníthet meg hirdetéseket a Meta platformjain, és nem használhatja pénzszerzésre a felületeket – közölte a Facebook közösségimédia-óriás anyavállalata.

A cég biztonsági részlegét vezető Nathaniel Gleicher a Twitteren közölte: emellett továbbra is megjelölik az orosz állami média által posztolt kétes tartalmakat. „Figyelemmel követjük az ukrajnai helyzetet, és nyilvánosságra hozunk minden lépést, amelyet a platformjainkat használó emberek védelme érdekében teszünk” – fűzte hozzá.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor az alapvető emberi jogok és szabadságjogok megsértésével és cenzúrával vádolta a Metát – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Közben a Moldovai Köztársaság számítástechnikai biztonsági szolgálata szombaton letiltotta két oroszbarát hírportál, a sputnik.md és a gagauznews.md működését, arra hivatkozva, „háborúra uszító és gyűlöletkeltő” tartalmakat közölnek.

Mindkét internetes újság oroszbarát, sőt a Sputnikot a moszkvai kormány finanszírozta. A Romániában is meglehetősen olvasott portál főleg orosz propagandát és a román parlament szélsőséges, provokatív tagjaival, George Simionnal és Diana Șoșoacával kapcsolatos cikkeket közölt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?