banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A rakétapajzs előnyeit ecsetelte Washingtonban a román nagykövet

A rakétapajzs Románia, az Egyesült Államok és az összes NATO-tagország számára betöltött stratégiai jelentőségét emelte ki George Cristian Maior, Románia amerikai nagykövete annak a tárgyalásnak a keretében, amelyet Devin Nunes-szal, az USA képviselőháza hírszerzési bizottságának republikánus elnökével folytatott hétfőn. 

A külképviselet keddi közleményében arról tájékoztat, hogy a megbeszélésen értékelték a légvédelmi rendszerrel járó, a NATO-szövetségesek biztonságát szolgáló előnyöket, miután Oroszország részéről a közelmúltban bíráló nyilatkozatok hangzottak el a rakétapajzzsal kapcsolatban. 

A tárgyalás során kiemelték a román-amerikai stratégiai partnerség kiváló színvonalát, különös tekintettel annak politikai-katonai vetületeire, valamint a hírszerző szolgálatok szintjén megvalósuló, rendkívül jó együttműködésre. Szóba kerültek a NATO-csúcs eredményei, a Fekete-tenger térségének biztonsága, a rakétavédelmi rendszer, Románia regionális szerepe, valamint a térség energetikai biztonságának kérdése is. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?