banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Az Iszlám Állam vezetőinek titkos találkozóját bombázta szét Irak

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nagyjából 45 tagjával, köztük magas rangú vezetőkkel végeztek az iraki légierő csapásai a délkelet-szíriai Hadzsin városban – közölte szombaton az iraki hadsereg.

Az F-16-os típusú harci repülőgépek három épületre mértek támadást, melyek az IÁ vezetői találkozójának adtak otthont. A légicsapásokban teljesen elpusztították a célpontokat – közölte a hadsereg.Bagdad állítása szerint a halottak között van a dzsihadisták „hadügyminiszter-helyettese”, az egyik „média emírje”, a szervezet „rendőrparancsnoka”, illetve az IÁ vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadi személyes küldötte is.

A légicsapásokat Deir-ez-Zór tartományban hajtották végre, ahol az Eufrátesz keleti partjának egy szűk szakasza még az IÁ ellenőrzése alatt van. A térség Irakkal határos.

Tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai „kalifátusa” gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére mindkét országban továbbra is aktívak. Az Iszlám Állam áttért a gerilla-hadviselésre, s továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja olyan területként, ahová visszavonulhatnak harcosai.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?