Elárulta a mexikói elnök, hogy mikor fognak fizetni a mexikói-amerikai falért

Donald Trump szerint az amerikai-mexikói határon építendő falat Mexikó fogja kifizetni. Mexikó szerint soha.

Donald Trump amerikai elnök kedden este egy nagygyűlésen kijelentette: “ az amerikai-mexikói határon felépítendő falat végül majd Mexikó fogja kifizetni.

Az elnök a Tennessee államban lévő Nashville városában tartott nagygyűlést a híveinek, s felidézve elnöksége eddigi eredményeit, ismét kitért az Egyesült Államok déli határára tervezett falra. Donald Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális migránsok megállításában. „Egyáltalán semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák a Mexikóból, Hondurasból és más ottani országokból megindult embereket. Nem segítenek nekünk” - fogalmazott. Majd leszögezte: végül is, úgyis ők fizetik ki majd a fal árát.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök még a nagygyűlés idején Twitter-üzenetben válaszolt az amerikai elnöknek. “ Nem, Mexikó soha nem fog fizetni a falért. Sem most, sem később - szögezte le a mexikói elnök, s nem a nevét írta alá, hanem azt, hogy Mexikó.

Donald Trump a nagygyűlésen egyébként Marsha Blackburn republikánus képviselő újraválasztása mellett kampányolt. Arra intette híveit: ne legyenek túlságosan elégedettek a két évvel ezelőtti választási sikerekkel, az idén ősszel tartandó választásokon ne maradjanak otthon, mert szerinte a tét ezúttal is nagy.

Kapcsolódók

Kimaradt?