Sok halálos áldozattal járt a monszun Srí Lankán

Huszonhárman vesztették életüket az éves monszunnal érkező szélsőséges időjárás miatt Srí Lankán - közölte a helyi katasztrófavédelem hétfőn.

Az áradások és a földcsuszamlásveszély miatt hetvenötezer embert kellett kitelepíteni. Pradíp Kodippili katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy öt áldozattal villámcsapás végzett, és többen megfulladtak. A napokban további heves esőzés várható – tette hozzá Kodippili. A hatóságok több déli körzetben földcsuszamlás veszélyére hívták fel a figyelmet.

„A térségben élő embereket biztonságosabb területekre evakuálják, és addig ott kell maradniuk, amíg a riasztás érvényben van” – mondta a szóvivő. Számos tengerparti településen és halászfaluban is vörös riasztást adtak ki a heves széllökések miatt. A hadsereg és a rendőrség több ezer tagja segíti a lakosságot az érintett körzetekben

www.hirado.hu/kulfold/havaria/cikk/2018/05/28/sok-halalos-aldozattal-jart-a-monszun-sri-lankanA monszunt kísérő időjárási jelenségek legalább négyezer házban tettek kárt. Gampaha körzetben több útszakasz víz alá került, és a közlekedési nehézségek miatt az összes iskolát bezárták a térségben. Maitripala Sziriszena elnök és Ranil Vikremeszinghe kormányfő a múlt héten utasította az illetékes hatóságokat, hogy nyújtsanak azonnali segítséget az érintetteknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?