Lájkolásra köteleznek tanárokat Oroszországban

Helyi tanügyi és kulturális intézmények dolgozóit kötelezték arra a Moszkva régiójába tartozó Voszkreszenszk kerületben, hogy lájkolják a hivatalos állami bejegyzéseket.

A Vkontakte, a Facebook, az Instagram és az Odnoklassniki közösségi oldalakon olvasható bejegyzések lájkolására köteleztek tanárokat és kulturális intézmények alkalmazottait, ráadásul azt is leírták nekik, hogyan jelentsék ezt.

A Meduza beszámolója szerint a szövegben leírják azt, hogyan kell profilt nyitni egy közösségi oldalon, ha már nincs, és aztán ismerősnek felkérni a különböző fontos politikai szereplőket, mint például az önkormányzatban vagy oktatási hivatalban dolgozó vezetőket.

Mint azt instruálják: "klikkelj a like gombra a legrfissebb bejegyzéseknél, amelyeket még nem olvastál". Ezt követően táblázatban kell lejegyezni, hogy melyik posztokra adtak reakciót, pénteken délután 3-kor pedig le kell adniuk egy kollégának, aki az üggyel foglalkozik.

Bár ezek az instrukciók informálisan keringenek, többen is elmondták a Meduzának, hogy valóban létezik ilyen szöveg, és valóban helyi vezetők küldték ki április közepén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?