Kiderült: Trump diktálta orvosának az egészségét dicsérő hivatalos jelentést

"Meglepően jó" egészégügyi állapotról számolt be 2015-ben Trump egy orvosa. Mint kiderült, a jelentést maga a későbbi elnök diktálta.

Ezt maga az orvos ismerte be. Dr. Harold Bornstein "szakvéleményét" Trump a republikánus párton belüli előválasztás alatt, az elnökjelölti győzelmét megelőzően tette közzé. Ezt megelőzően Twitteren írta meg, hogy nemsokára közzéteszi az őt régóta ismerő orvos megállapításait.

A "szakvélemény" szerint Trump szív- és érrendszeri állapota kiváló, "ha megválasztják, Mr. Trump, ezt egyértelműen kijelenthetem, a legegészségesebb személy lesz, akit valaha elnökké választottak".

Brosntein most a CNN-nek mondta el, hogy a véleményt nem ő írta, hanem Trump diktálta neki. Beszélt arról is, tavaly februárban Trump egy testőre két másik emberrel együtt betört az orvosi rendelőjébe, hogy az elnök egészségi állapotáról szóló dokumentumokat elvigyék.

A Fehér Ház hivatalos álláspontja szerint nem rablás történt és betörtés, hanem csupán átadták a dokumentumokat a hivatal orvosi csapatának. "Ez szokványos eljárás, most is ez történt", fogalmazott Sarah Sanders szóvivő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?