Bécsbe költözhet a CEU

Levélben tájékoztatta oktatóit Michael Ignatieff, a CEU rektora arról, hogy az egyetemi kutarórium és szenátusa együttműködési megállapodást írt alá Bécs városával és lépéseket tett annak érdekében, hogy 2019 szeptemberében megnyissa kampuszát az osztrák fővárosban – írja a 444.hu

A levélben a rektor tájékoztatja az oktatókat, hogy az új intézmény pontosan olyan integrált része lesz az egyetemi hálózatnak, mint a budapesti kampusz (volt), és kéri az oktatókat, hogy jelentkezzenek az intézményvezetésnél oktatási programokkal. 

Ignatieff nem is nagyon csinál titkot abból, hogy a lépésnek a vasárnapi választások miatt van jelentősége. A lap arra emlékeztet: tavaly elfogadott Lex CEU bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzetbe hozta az egyetemet, amelynek évről évre biztosítania kell tudni a folyamatos oktatást és infrastruktúrát az aktuális évfolyamok számára. Az egyetem hiába teljesítette az elvárásokat, ezután a kabinet vonakodott aláírni a megállapodást. 

A rektor a levélben azt írja, szeretnének Budapesten maradni, de a törvényi környezet arra kényszeríti az egyetemet, hogy egyre több tevékenységet és oktatási programot utaljon és szervezzen át a New York-i és bécsi intézményekhez. Nehéz ezt másként értelmezni, mint hogy megkezdték az oktatók és hallgatók felkészítését a költözésre. 

Kapcsolódók

Kimaradt?