Elena Udrea megüzente Costa Ricából azt, amit mindenki sejtett

Amint az sejthető volt, Elena Udrea nem tér vissza Romániába letölteni börtönbüntetését, ha jogerősen is szabadságvesztésre ítélik. Ezt a politikus értésre adta a B1TV-nek adott nyilatkozatában.

Arra a kérdésre, hogy visszatér-e az országba, ha a jogerős ítélet is kedvezőtlen lesz, a Bute-gála ügyében első fokon 6 év börtönre ítélt volt miniszter Petre Țuțeát idézve válaszolt, megjegyezve, hogy nem szeretne a román filozófus helyzetébe kerülni.

„Sokak számára nem érdekes, hogy ártatlan vagyok-e vagy bűncselekményt követtem el. Csak az számít, hogy börtönbe kerüljek. Nem szeretnék Țuțea helyzetébe kerülni, aki azt mondta: ostoba voltam, amiért 13 évet sínylődtem börtönben egy idióta népért” – mondta Udrea.

Mivel a válasz kitérő volt, a riporter ismét rákérdezett: hazatér-e vagy sem Romániába? „Azt hiszem, hogy válaszoltam a kérdésre. Meglátjuk, hogyan dönt a bíróság” – jelentette ki.

Mint ismert, Elena Udrea nem jelent meg a Bute-gála ügyben folyó fellebviteli per szerdai tárgyalásán. A volt miniszter ügyvédei közölték a bírósággal, hogy a várandós védencük továbbra is Costa Ricán tartózkodik, ahol egy orvos teljes nyugalmat írt elő számára. Utólag derült ki, hogy az ikrekkel terhes Elena Udrea elveszítette az egyik babát.

Kapcsolódók

Kimaradt?