„Súlyos hatalmi visszaélésről” ír húsz év után Monica Lewinsky

A Weinstein-ügy miatt útjára indult mozgalomnak köszönhetően a Fehér Ház egykori gyakornoka ma már más megvilágításból látja a Bill Clinton amerikai elnökkel folytatott viszonyát – részletezi a Vanity Fair-ben megjelent terjedelmes cikkében Monica Lewinsky.

Az egész Amerikát megrázó ügy 1998-ban tudódott ki egy hangfelvétel nyilvánosságra kerülésével, Clinton sokáig mindent tagadott. A gyakornokként dolgozó nő 22 éves volt, amikor a nála 27 évvel idősebb férfivel „összemelegedett”. 

Húsz évvel később, a #MeToo mozgalom korában Monica Lewinsky részletekbe menően tekint vissza a viszonyra. 

Többek között kifejti, hogy a hirtelen jött nyilvánosság nagyon megviselte, poszttraumás stressz szindrómával küszködött. Fájdalmas időket élt át, és bár sok támogatói levelet kapott, és a családja, barátai mindvégig kiálltak mellette, mégis nagyon egyedül érezte magát akkor, amikor az egész ország a kettejük viszonyáról beszélt. 

A pár napja megjelent írásban a 44 éves nő leszögezi, hogy tisztában van azzal, hogy mivel a kapcsolat konszenzuális volt, sokak szerint a története nem emlegethető egy lapon a #MeToo mozgalomhoz csatlakozó áldozatok történeteivel. Ennek ellenére mégis azt látja, hogy Bill Clinton húsz évvel ezelőtt súlyosan visszaélt a hatalmával.

„A főnököm volt, a világ leghatalmasabb embere, és egy sokkal tapasztaltabb, 27 évvel idősebb férfi. Ő a karrierje csúcsán volt, nekem meg az volt az első munkám az egyetem után” – írta.

Hozzátette, a #MeToo-nak köszönhetően ma már nem érzi egyedül magát. A mozgalom egyik kezdeményezője nemrég levelet írt neki, „nagyon sajnálom, hogy ennyire egyedül voltál” – fogalmazott. Lewinsky úgy látja, ma sokkal több eszköz van a nők és férfiak kezében, hogy előálljanak a történeteikkel. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?