FRISSÍTVE – Tamás Sándor reagált Gyurcsány pártjának támadásaira

FRISSÍTVE: A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az RMDSZ annak érdekében "kufárkodik", hogy az erdélyi magyarok a kormányra szavazzanak.

Niedermüller Péter szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Tamás Sándornak, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnökének a Kossuth Rádióban elhangzott szavaira hivatkozott. "Az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját, s ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választáson is, amikor Erdélyből 65 ezer szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez" - idézte az erdélyi politikust.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, eddig is tudták, hogy az RMDSZ "szervezi a szavazatvásárlást", de most már bizonyítékuk is van erre. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Tamás Sándor bejelentette, a következő másfél hónapban kampánykaravánt indítanak 106 erdélyi településre, hogy buzdítsák az ott lakókat a választáson való részvételre.

Niedermüller Péter eközben úgy látta, hogy a kormány nem foglalkozik a határon túli magyarokkal, őket csak "szavazóautomatáknak" tartja. Egy nyílt, demokratikus választási rendszerben ugyanis a jelenlegi kabinet nem tudna választást nyerni - tette hozzá.

A DK továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy ne szavazhassanak azok, akik a voksolásnak semmilyen következményét nem viselik - szögezte le. Hozzátette, hogy eközben viszont támogatják a határon túli magyarok kulturális jogait.

FRISSÍTÉS: Tamás Sándor: Gyurcsány egy nemzeti spekuláns

Tamás Sándor háromszéki tanácselnök a Demokratikus Koalíció alelnökének nyilatkozatára reagálva a Maszolnak kifejtette: Gyurcsány Ferenc egy "nemzeti spekuláns".  A politikus szerint van "nemzetközi spekuláns” is, de Gyurcsány Ferenc egy "nemzeti spekuláns", hiszen a baloldali szavazatokat próbálja átrendezni ezzel az érzelmi üggyel, megpróbálva szembe állítani a nemzet egyik részét a másik részével. „A gond csak az, hogy ocsmány dolognak tartom, hogy nemzeti ügyekkel spekulál” – jelentette ki.

Tamás Sándor hozzátette: eltévesztette a címzettet, aki vele riogat. „Nagytatám 1896-ban magyar állampolgárnak született, édesanyám 1943-ban magyar állampolgárnak született, én pedig 5 évet éltem Budapesten. Ott tanultam és közben dolgoztam, adózott jövedelmet szerezve (igaz nem annyit, mint Gyurcsány Ferenc!). Ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ma meleg irodából oktasson ki minket, előbb az én nagytatám - és még nagyon sokan - az első és második világháborúban ki kellett menjenek a frontra védeni a magyar hazát” – részletezte.

A háromszéki tanácselnök szerint Gyurcsány Ferenc tönkretette Magyarországot és lezüllesztette a magyar nemzeteszmét. „Ő megtett mindent, amit tudott. Ennyire volt képes. Biztos vagyok benne, hogy folytatná, ha lehetőséget kapna. Róla viszont véleményt a magyar állampolgárok a választás alkalmával fognak mondani. Ott leszünk mi is!”, összegzett Tamás Sándor.

Arra a kérdésünkre, hogy megorrolt-e Gyurcsány Ferencre a sorozatos támadások miatt, a tanácselnök kijelentette: "Haragudjon rá az ördög! Én nem haragszom. Ahelyett szervezzük a mozgósítást és találkozunk április 8-án az urnáknál."

Mint ismert, korábban a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc Tamás Sándor fényképével illusztrált fizetett Facebook hirdetésben idézte a háromszéki önkormányzati vezetőt, aki korábban így nyilatkozott: „Igen, az az célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa munkáját, és ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választásokon is, amikor Erdélyből 65.000 szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?