banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Lekapcsolták a szexuális zaklatás áldozatainak segélyvonalát a túlterheltség miatt

A párizsi központú országos szervezet, az AVFT, amely olyan nőknek nyújt segítséget, akiket a munkahelyükön erőszak ér, arról számolt be, hogy a 2015-ös állapothoz képest mostanra megduplázódtak a segélyhívások. A sok panasznak már nem tudnak megfelelni, ezért egy időre szüneteltetik a vonalat, hogy foglalkozni tudjanak a már beérkezett hívásokkal.

Csütörtök óta erről tájékoztatja a segélyvonal hívóit egy hangautomata. Az AVFT 1985 óta nyújt jogi segítséget az áldozatoknak. A hollywoodi Weinstein-botrány nyomán a szexuális zaklatás ellen és az áldozatok védelmében létrejött MeToo-mozgalom rövid idő alatt Európát is elérte, és Franciaországban is érezteti a hatását.

Az AVFT közleménye szerint jelentősen megnőtt a bejelentések száma. 2017-ben több mint 220 ember fordult segítségért hozzájuk, és az öttagú stáb már nem képes kezelni a panaszokat. A szervezet kormányzati támogatást sürgetett, emlékeztetve arra, hogy 13 éve nem nőttek az állami forrásaik.

Az AVFT azt ígérte, hogy amilyen gyorsan lehet, újraindítják a segélyvonalat, azt azonban nem tudták megjósolni, hogy pontosan mennyi ideig szünetel a szolgáltatás.

Novemberben Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a szexizmus és a nők elleni szexuális erőszak felszámolására közösségi és iskolai oktatóprogramokat indítanak, egyúttal javítják az áldozatok rendőrségi támogatását. Az elnök javaslatot tett arra, hogy büntetendő legyen az utcai zaklatás is.
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?