Két kivégzés is volt a héten Texasban

Egy 64 éves, visszaeső férfit barátnője meggyilkolása miatt ítéltek halálra. Egy 62 éves férfit pedig azért, mert agyonlőtte két kislányát.

Kivégeztek egy dallasi férfi kedden, mert 1999-ben meggyilkolta volt barátnőjét – mondták az illetékes börtön tisztségviselői. A 64 éves William Rayfordnak helyi idő szerint este 9 előtt adták be a halálos injekciót, miután az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította a férfi utolsó pillanatban benyújtott fellebbezését.

Rayfordot azért ítélték halálra, mert gyermekei szeme láttára agyonverte és megfojtotta volt barátnőjét, a 44 éves Carol Hallt. A nő egyik fiát is megszúrta, de ő túlélte a támadást. A testvérek most rezzenéstelenül nézték végig anyjuk gyilkosának halálát. A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért áldozata családjától – mondta Jason Clark, a texasi Huntsville-i fegyház szóvivője.

William Rayford korábban 23 év börtönt kapott, mert 1986-ban meggyilkolta feleségét. A fegyházak túlzsúfoltsága miatt nyolc év után feltételesen szabadlábra helyezték.

Idén két embert végeztek ki az Egyesült Államokban, mindkettőt Texas államban. Egy harmadik texasi fogoly kivégzése a héten lesz. A 62 éves John David Battaglia 2001 májusában agyonlőtte 6 és 9 éves lányát.

Kapcsolódók

Kimaradt?