Tovább tombol a tél Európában

Hóviharok és lavinaveszély bénítja meg az életet a hegyekben. Skóciától Romániáig küzdenek a hókotrók és a helikopterek.

Lavinák, hóviharok, járhatatlan utak, a hó fogságában rekedt síelők, turisták - ez jellemzi az elmúlt napok időjárását Európában.  Svájc déli határvidékén, a Matterhorn lábánál fekvő Zermattot újra és újra elzárja a havazás a külvilágtól - tájékoztat az EuroNews. 

Skóciában is helikopterrel mentették a síelőket. A közutak is nehezen járhatóak. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy autóval csak az induljon el, akinek nincs más választása. A Matterhorn olasz oldalán, Cerviniában legalább ötezer ember várja/várta arra, hogy kijusson. Az Alpok egyik legnépszerűbb síparadicsomába vezető utat három hét alatt harmadszor kellett lezárnia a rendőrségnek a lavinaveszély miatt.

Ausztria nyugati részén, Tirolban és Vorarlbergben is a legmagasabb fokú lavinakészültség van érvényben már napok óta. Több sícentrum is megközelíthetetlen, nem járnak a vonatok sem a két tartomány között.

Romániában is szakadatlan havazás nehezíti az életet. Egész települések várnak segítségre a hóviharban, miközben sok helyütt közlekedési káoszt okoznak a behavazott, járhatatlan utak.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?