Terrortámadással fenyegeti az Iszlám Állam Donald Trumpot

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként – írja az MTI.

Az erről szóló üzenetet az IÁ a közösségi médiában hozta nyilvánosságra, a Telegram üzenetküldő szolgáltatásnál lévő egyik profilján. Az üzenetben utalást tettek New York Manhattan kerületére, szerepeltek képek a Times Square-ről, valamint látható volt egy robbanóöv és egy gyújtószerkezet.

„Várjatok csak! Az utolsó órátokig több műveletünk is lesz saját földeteken, visszaüt rátok a háború, amellyel Irakot, Jement, Líbiát, Szíriát és Afganisztán sújtottátok. Válaszul arra, hogy az a kutya Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, felrobbantjuk a fővárosotokat” – olvasható az üzenetben.

Az amerikai elnök múlt szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és az amerikai nagykövetséget néhány éven belül Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetik át. Döntése komoly felháborodást és tiltakozásokat váltott ki a muszlim országokban.

Hétfőn robbanás történt New York Manhattan városrészében egy buszpályaudvar közelében. A sikertelen csőbombás merényletben négy járókelő könnyebben megsebesült. A támadás súlyosabban megsebesült elkövetője, a bangladesi származású Akayed Ullah ellen vádat emeltek a hatóságok terrorcselekmény támogatásáért és jogtalan fegyvertartásért. A vádirat szerint Ullah az Iszlám Állam  terrorszervezettel szimpatizáló tartalmakat követett az interneten, s egyebek mellett tanulmányozott egy pokolgépek elkészítését leíró videót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?