Emberrablási ügybe keveredett Trump volt főtanácsadója

Emberrablás előkészülete miatt nyomoznak Donald Trump volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn és fia, Flynn Jr. ellen, írja a Wall Street Journalre hivatkozva a Euronews internetes oldala. Állítólag Fethullah Gülent, a legálisan Amerikában élő török hitszónokot, Erdogan török elnök ősellenségét akarták a szervezésükkel egy török tengeri börtönbe vinni 15 millió dollárért.

Az ügy a Trump elnök orosz kapcsolatait vizsgáló Robert Mueller nyomozásai során bukott felszínre. Mueller már megvádolta Trump kampánymenedzserét, Paul Manafortot is. Elemzők szerint az, hogy a vád eddig nem került nyilvánosságra, aggasztó lehet Trump jogi stábja számára, mert azt jelzi, hogy Flynn vádalkuban gondolkozhat, amire akár Mueller is nyitott lehet.Michael Flynn korábbi tanácsadó cégét, a Flynn Intel Groupot azért is vizsgálják, mert nem közölte, hogy Erdogan érdekében dolgozik.

A lap szerint az emberrablási terv kapcsán volt egy találkozó, amin a volt CIA-igazgató, James Woolsey is részt vett. Egy második, decemberi megbeszélésen esett szó a 15 milliós sikerdíjról.

A Fehér Ház nem kommentálta a sztorit, Flynn ügyvédje pedig fikciónak nevezte azt.

Flynn egyébként 24 napig volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, aztán orosz kapcsolatokról szóló vádak miatt lemondott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?