Brüsszelbe látogattak a KIFOR önkéntesei

Három napos tanulmányi úton vett részt a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum harminc önkéntese Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő meghívására.

A tanulmányi útra október 9-11 között került sor, amely során a fiatalok meglátogatták az Európai Parlamentet és megismerkedhettek az európai törvényhozás folyamatával is.

Winkler Gyula elmondta a meghívottaknak, hogy az elmúlt évben, kifejtett munkásságuk és eredményességük jeléül látogathattak el idén Brüsszelbe. A képviselő szerint az önkéntesség ma már több mint plakátragasztás, hiszen egy közösséghez való tartozást jelent, egy összekovácsoló erőt, ahova szívesen megyünk vissza, hiszen ismerősök, barátok vesznek körül és a fiatalok számára ebben a korban a kapcsolati háló a legnagyobb érték.

 „Az erős helyi identitás, nem zárja ki, az európai identitást, hiszen a kettő nemcsak, hogy kiegészíti, hanem feltételezi, erősítheti is egymást. Az erős helyi identitás kialakításában fontos szerepet kapnak az olyan, aktív fiatalok, akik mozgatórugói a helyi fiatal közösségnek. Ez a brüsszeli tanulmányút pedig abban erősíthet meg őket, hogy mindannyian az európai közösséghez tartoznak" – magyarázta Winkler Gyula.

„Az évek folyamán egy roppant jó társaság alakult ki, akikkel a brüsszeli látogatásunk alatt betekinthettünk a politikai folyamatokba. Winkler Gyula képviselő úrral meglátogattuk az Európai Parlamentet, ahol többek között elmesélte nekünk egy átlagos napját, beszélt az unió fontosságáról és minden kérdésünkre szívesen válaszolt. Számomra nagyon emlékezetes napokat töltöttünk Brüsszelben, nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a csapatnak. Az ilyen élmények miatt, mindenkit csak bátorítani tudok az önkénteskedés megtapasztalásához!” - mondta az egyik résztvevő, Demeter Anita. 

Kimaradt?