banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Dél-Korea humanitárius segélyt küld Észak-Koreának

Dél-Korea csütörtökön jóváhagyta azt a tervet, amelynek értelmében 8 millió dollár értékben humanitárius segélyt küld Észak-Koreának - jelentette a déli Yonhap hírügynökség.

A közlés szerint a szöuli kormány nem kíván változtatni segélypolitikáján a vele ellenséges phenjani rezsim okozta geopolitikai feszültségek ellenére sem.

Az újabb segélyszállítmányról szóló döntést az országegyesítési miniszter terjesztette elő a kormány ülésén, néhány nappal azután, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa egy sor újabb büntetőintézkedést léptetett életbe Észak-Koreával szemben, amely a világszervezet határozatait megsértve szeptemberben végrehajtotta hatodik nukleáris kísérleti robbantását.

Dél-Korea már korábban tájékoztatott arról, hogy 4,5 millió dollár értékben gyermekeknek és terhes nőknek való tápszereket szándékozik küldeni Észak-Koreába az ENSZ Élelmezési Világprogramján (WFP) keresztül, illetve 3,5 millió dollár értékben oltóanyagokat és gyógyszereket az UNICEF (az ENSZ Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja) segítségével. A segélyszállítmány elküldésének időzítéséről később dönt a dél-koreai kormány.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?