Drogellenes razzia Brazíliában: több mint nyolcvan embert vettek őrizetbe

Legalább nyolcvan embert vettek őrizetbe hétfőn Brazíliában a drogkereskedők elleni nagyszabású rendőrségi akcióban - közölték a hatóságok.

Hat szövetségi államban tartottak egyszerre drogellenes razziákat. A bűnüldöző szervek összesen 127 letartóztatási és 190 házkutatási parancsot adtak ki. Több mint nyolcvan embert vettek őrizetbe, de egyelőre nem sikerült kézre keríteni az összes körözött személyt.

A nagyszabású hatósági akcióban összesen 800 rendőr vett részt, 16 ötvenfős csoportot alkotva ütöttek rajta a drogdílereken.

Az eddig őrizetbe vettek közül 28-an a Sao Paulo szövetségi államban lévő santosi kikötő alkalmazottai. A nyomozóhatóságok szerint ezt a kikötőt használták nemzetközi drogcsempész szervezetek átrakodó helyként. A Kolumbiából, Peruból és Bolíviából érkező kokaint konténerekbe pakolták, és kereskedelmi hajókkal szállították Európába és Afrikába.

A bűnhálózatot az amerikai drogellenes hivatal (DEA) közreműködésével leplezték le. Ehhez köthetően összességében nyolc tonna kokaint foglaltak le brazíliai, belga, brit, olasz, spanyol és oroszországi kikötőkben.

Kapcsolódók

Kimaradt?