Van egy harmadik romániai sérültje is a barcelonai merényletnek

Egy harmadik román állampolgárságú sérültet is azonosítottak a barcelonai támadást követően, tájékoztatta az Agerprest pénteken a külügyminisztérium.

"A spanyol hatóságok péntek reggel tájékoztatták Románia barcelonai konzulátusát, hogy a terrortámadás sérültjei között egy harmadik román állampolgárságú személyt azonosítottak. A hivatalos források szerint kórházban ápolják a sérültet, állapota nem súlyos" – közölte a külügy.

A minisztérium szerint az áldozatok azonosítása egy komplex folyamat, a helyzet percről percre változhat.  A bajba jutott román állampolgárok Románia barcelonai nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: +34 934 181 535 vagy +34 934 344 223, +34 661 547 853, illetve a diplomáciai képviselet +34 649 656 032-es telefonszámán.

Csütörtök este egy román sérültről számoltak be a hatóságok, a sebesültek között később még egy román állampolgárságú személyt találtak. Tizenhárom ember vesztette életét a csütörtöki merénylet során Barcelonában.

Egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában, a Las Ramblas sugárúton. A gépjármű mintegy 600 métert tett meg az emberek közt, miután nekiütközött egy bódénak, a sofőr pedig elmenekült.  A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?