Nem ad több munkát a külügy a tusványosi tüntetőt földre rántó fotósnak

A csíkszeredai főkonzulátusnak is dolgozott, de nem kap több munkát a külügyminisztériumtól az a fotós, aki Tusnádfürdőn a hajánál fogva rántotta az Orbán Viktor beszéde közben sípoló lövétei lányt.

Ezt a Hírt Tv kérdésére közölte a magyar külügyminiszter. „Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára” – mondta Szijjártó Péter.

Vállalhatatlannak tartja a fotós tettét a 2006-os budapesti tüntetéseken bántalmazott Révész Máriusz is. A fideszes politikus ugyanakkor arra számít, másokkal is hasonló történhet a jövőben, ha füttyszóval vagy más módon adnak hangot nemtetszésüknek egy-egy politikai rendezvényen.

A csíkszeredai esküvői fotós tettét a Fidesz több más politikusa is elítélte. „Egy férfiember nem rángatja, nem pofozhat meg egy hölgyet. […] Szerintem nagyon rossz irányba megy a magyar politika akkor, amikor ilyen divattá vált, hogy sípokkal megzavarunk bizonyos rendezvényeket. Mindkét oldalról ez a véleményem” – nyilatkozta Révész Máriusz kormánybiztos.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Gulyás Gergely sem a nő fütyülését, sem az őt lerántó férfi tettét nem tartja helyesnek. „Pontosan ugyanaz az álláspontunk, amit ugyanitt, nagyjából ugyanebbe a körben elmondhattam Ungváry Krisztián hasonló akciója kapcsán, hogy mind a provokációt, mind az erőszakot elítéljük” – mondta a politikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?