Meleg anarchisták harcolnak az Iszlám Állam ellen

Az Iszlám Állam ellen harcol az A Queer Lázadó és Felszabadító Hadsereg Szíriában.

A melegeket tömörítő csoport az A Nemzetközi Forradalmi Népek Gerilla Erőinek része, akik önkéntes anarchistákat toborozva harcolnak az iszlamista terroristák ellen Észak-Szíriában.

A melegek hadseregéről nem sokat tudni, mindössze annyit osztottak meg magukról a közvéleménnyel, hogy számos országból származnak, Közel-Keletiekből is. Saját leírásuk szerint ők "LMBTQI+ elvtársakból és másokból állnak, akiknek célja a nemi binaritást akarják felszámolni és a nők forradalmáért harcolnak, de tágabb értelemben a nemi és szexuális forradalomért".

Állásfoglalásukban felhívják a figyelmet arra, hogy fasiszta és szélsőséges csoportok világszerte támadják a nemi és szexuális kisebbségeket, betegnek és természetellenesnek nevezve őket. "Nem nézhettük tétlenül, ahogyan melegeket dobnak le tetőkről és köveznek halálra" – írják.

Egy kurd meleg, aki csatlakozott a csoporthoz, korábban elmondta, hogy kételyei voltak a szexuális hovatartozás militarizálásával szemben, de a kurdok magatartása miatt végül mellettük döntött.

A TQILA (Queer Insurrection and Liberation Army) szlogenje: "Lőj vissza! Ezek a buzik fasisztákat ölnek!"

Kapcsolódók

Kimaradt?