Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával (közel 46 millió lej) rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét – írta a 24 Csasza című napilap.

A még 2011-ben lefülelt volt főpénztárossal szemben a közelmúltban hozta meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, 15 évre ítélték, nem rendelkeztek letartóztatásáról. Ezt követően az ügyészség kezdeményezésére elrendelték őrizetbe vételét, de a rendőrök már nem találták meg őt otthonában.

A korábbi híradások szerint a hosszas nyomozás, és a bírósági tárgyalás sem tárta fel, hogy mi történt a pénzzel, hiába halasztották a vádemelést ellene, és vetettek be ez idő alatt különféle titkosszolgálati eszközöket ellene.

Vallomásában azt állította, hogy egy görög üzletembert segített ki a pénzzel, aki 400 ezer levát ígért neki a „kölcsönért”, de a kölcsönzött pénzt sem kapta vissza. Az említett üzletember azonban ezt tagadta a bíróság előtt.

A volt főpénztáros sporttáskában vitte ki a pénzt a bankból, amit az tett lehetővé számára, hogy időnként a szabályok be nem tartása miatt egyedül is hozzáfért a főpénztárhoz.

A szabályok szerint csak főnökével együtt nyithatta és zárhatta volna a pénztárt, nála volt a kulcs, főnökénél a kód, de ezt nem tartották be, gyakran egyedül zárhatta be azt.

Kimaradt?