Timmermans szerint annyira nevetséges Orbán kijelentése, hogy kínos rá reagálni

Az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans a Népszavához eljuttatott nyilatkozatában cáfolta, hogy az Európai Bizottság Soros György tervét hajtja végre, és évente egymillió embert kíván betelepíteni a kontinensre.

A nyilatkozat szerint hamisak azok a vádak, melyek szerint az Európai Bizottság mások által kigondolt terv végrehajtására készülne, és annak részeként évente egy millió migránst telepítene Európába. „Az állítás annyira nevetséges, hogy szinte kínos reagálni rá” – fogalmaz Timmermans.

„De mivel egész Magyarországon elterjedt, az Európai Bizottságnak nincs más választása, mint a tények egyenes rögzítése. Brüsszel nem hajtja végre Soros úr vagy mások úgynevezett terveit. Az Európai Bizottság önállóan dolgozik az európai érdekekért, az európai polgárok szolgálatában. Az EU nem kéri, hogy évente egymillió bevándorlót hozzanak be Európába. A Európai Unió Menekültügyi Ügynöksége nem része egy tervnek, amely megszüntetné a tagállamoknak azt a jogát, hogy eldöntsék, kit fogadnak be, ugyanis minden egyes menedékkérelemről a tagállamok határoznak. Magyarországot arra kérték, hogy korlátozott számú, 1294 embert fogadjon be Olaszországból és Görögországból” – áll a nyilatkozatban.

„Soros György bevándorlási tervét hajtják végre Brüsszelben, és helyes, ha a magyarok tudnak erről” – jelentette ki Orbán Viktor tíz napja a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Szerint Soros tervének egyik pontja az, hogy évente egymillió migránst hozzanak be Európába. Orbán Viktor szerint mindenki tudja, hogy bevándorlásügyben Magyarországnak van igaza – ez ma már „közhely” Európában –, és ezt négyszemközt szinte minden miniszterelnök el is ismeri.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?