Pénteken lesz az első Trump–Putyin találkozó

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök első találkozóját a tervek szerint július 7-én tartják a G20-as csoport hamburgi csúcsértekezletének keretében – közölte kedden Jurij Usakov, az orosz elnök tanácsadója.

„(Július) hetedikére egyeztették" – mondta újságírói kérdésre válaszolva Usakov az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. Usakov előző nap azt közölte, hogy Putyin és Trump a találkozón valószínűleg megvitatják Szíria és Ukrajna helyzetét.

„Úgy hallottam, hogy az amerikaiak Szíria és Ukrajna témáját akarják megvitatni, ha ez megfelel a valóságnak. Úgy gondolom, teljesen logikus, hogy ezt a két témát választották. De mi úgy gondoljuk, hogy elsősorban a nemzetközi terrorizmus problémáját kell a két vezető hatalom elnökének megvitatnia, mert Oroszország és az Egyesült Államok együttműködése nélkül aligha lehet a terrorizmust leküzdeni” – mondta az orosz elnök tanácsadója.

A CNN amerikai hírtelevízió amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva szintén azt közölte, hogy az elnöki találkozón Szíria és Ukrajna lesz napirenden. A CNN értesülései szerint Trump aligha veti fel az amerikai elnökválasztásba való beavatkozás kérdését, amivel Washington Moszkvát vádolja. Annak is kicsi a valószínűsége, hogy a találkozón az amerikai elnök az Oroszország elleni szankciók enyhítéséről tenne bejelentést – véli az amerikai hírtelevízió.

Kapcsolódók

Kimaradt?