Elsüllyedt egy kolumbiai turistahajó, többen meghaltak

Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó, fedélzetén több mint 170 utassal Kolumbia északnyugati részén, egy Medellíntől nem messze lévő tavon, a balesetben kilenc ember halt meg, 28-an pedig eltűntek - közölték a dél-amerikai ország hatóságai.

A kolumbiai légierő a Twitter-fiókjában jelentette be, hogy helikoptert küldött a szerencsétlenség helyszínére, a kedvelt turistacélpontnak számító Guatapei víztározóhoz, a mintegy 70 kilométerre lévő Medellín város polgármestere, Federico Gutierrez pedig arról számolt be, hogy mentőket és búvárokat vezényeltek a helyszínre.

A közösségi média felületeire feltett videofelvételeken a süllyedőben lévő négyszintes El Almirante nevű sétahajó látszott, közelében az utasok mentésére érkező több tucat más vízi járművel, csónakokkal és jet skykkel. A türkizkék és sárga színekre festett El Almirante ide-oda billegett, miközben az utasok közül sokan lemásztak a hajó negyedik szintjéről.

A katasztrófaelhárítási hatóság vezetője szerint 99 embert sikerült kimenteni, további mintegy negyven saját erejükből jutottak ki a partra.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de túlélők szerint a hajó túlterheltnek tűnt. Egy szemtanú szerint a hajó alig négy perc alatt teljesen elmerült a víztározóban. A tó által körülölelt El Penol nevű sziklatömb népszerű kirándulóhely, s a hosszú hétvégéjüket töltő kolumbiaiak miatt vasárnap különösen zsúfolt volt a környék.

Kapcsolódók

Kimaradt?