FRISSÍTVE - Meghalt a brüsszeli merénylet feltételezett elkövetője

FRISSÍTVE: Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót meglőtték. A férfi utólag belehalt sérüléseibe.

A La Libre Belgique című lap arról számolt be, hogy szemtanúk egy robbanás, majd lövések hangját hallották. A Le Soir a tűzoltókra hivatkozva azt írta, csak egy kisebb robbanás volt, amiben senki sem sérült meg. Állítólag a pályaudvaron járőröző katonák szúrták ki a robbanóövet a férfin.

A rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsérült, de nem halt meg. A hatóságok azt közölték, hogy ellenőzésük alatt tartják a helyzetet.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán, és több metróvonalat is lezártak. A Sky News szerint a belga rendőrség ártalmatlanná tett egy embert, aki robbanóövet viselt.

FRISSÍTÉS: Meghalt a támadó

Meghalt a Brüsszel központi pályaudvarán elkövetett merényletkísérlet feltételezett elkövetője – közölte szerdán a belga ügyészség. Az egyelőre ismeretlen férfi a pályaudvar pénztárainál hozta működésbe kedden a nála lévő robbanószerkezetet, amikor a katonai járőr felfigyelt rá.

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző katonák pedig meglőtték a támadót. Szemtanúk beszámolója szerint érezhető volt a robbanás keltette légnyomás, de mint a hatóságok közölték, nincsenek áldozatok vagy sebesültek. A tudósítások szerint ugyanakkor pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahová a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki.

Charles Michel belga kormányfő, aki Jan Jambon belügyminiszterrel a brüsszeli válságközpontból követi az eseményeket, arra kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a rendőrség utasításainak. A miniszterelnök egyben szerda 9 órára rendkívüli ülésre összehívta a királyság biztonsági tanácsát.

A belga főváros több pályaudvarán felfüggesztették a vonatközlekedést, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?