Donald Trump felesége és kisfia beköltözik a Fehér Házba

Donald Trump amerikai elnök felesége és kisfia a napokban beköltözik a Fehér Házba - jelentette az amerikai sajtó csütörtökön. 

Melania és Barron Trump az elnöki beiktatás után nem költözött Donald Trumppal együtt Washingtonba, hanem a New York-i Trump-toronyban lévő lakásukban maradt. Melania Trump ugyanis nem akarta év közben átíratni a kisfiát másik iskolába. 

A 11 éves Barron évzáró ajándéka az volt, hogy vendégül láthatta osztálytársait a Fehér Házban egy süteményre. Szülei már beíratták őt egy Washington környékén lévő tekintélyes katolikus magániskolába, és megkezdődött a család költözése is. 

Az amerikai lapokban egymás után jelennek meg a kommentárok a first lady Fehér Házba költözésének várható következményeiről. Katherine Jellison, az ohiói egyetem történészprofesszora például a Politico című lapban azt fejtegette, hogy Melania Trump jelenléte „a stabilitás légkörét" teremti majd meg a Fehér Házban és egyúttal „megerősíti azt az érzetet, hogy az amerikai elnök stabil és boldog házasságban él". A Politico információi szerint Melania Trump csaknem mindig elolvassa az elnök Twitter-bejegyzéseit és a legkártékonyabbnak ítélt üzenetekről megpróbálja lebeszélni őt, s ez állítólag nemegyszer sikerül is. 

A Rolling Stone magazin Sam Nunberget, Donald Trump kampányának egyik volt munkatársát idézi, aki kifejezett örömét hangoztatta Melania Trump átköltözése miatt. A Trump-házaspárt jól ismerő Nunberg szerint Melania "erős személyiség és erős befolyással van az elnökre, akit nyugodttá tesz a felesége jelenléte". Chris Ruddy, a Newsmax című konzervatív lap és rádióállomás elnök-vezérigazgatója, aki régóta ismeri Trumpékat és az elnök egyik bizalmasa, szintén a Rolling Stone magazinnak fejtette ki, hogy "Donald nagyon is hallgat a feleségére, fantasztikusan sokat ad a véleményére". 

Melania Trump a modern amerikai történelemben az első first lady, aki nem a férjével együtt, azonnal költözött be a Fehér Házba. Nem vonta viszont ki magát a first lady teendői alól, hiszen jelen volt nem egy rendezvényen és külföldi politikusok látogatásakor. Anita McBride, George W. Bush elnök feleségének, Laura Bushnak a volt kabinetfőnöke szerint a nemrégiben tett közel-keleti és európai vizit alkalmával a több nyelven beszélő Melania kifogástalan first lady volt, „mintha csak rászabták volna ezt a szerepkört".

A Trump-család Fehér Házba költözésével valószínűleg gyakori vendégek lesznek az elnöki rezidencián Melania Trump New Yorkban élő szülei is, akik azonban - az előző first lady, Michelle Obama édesanyjával ellentétben - nem költöznek be a Fehér Házba. 

A szlovéniai születésű Melania Trump szülei a New York-i Trump-toronyban élnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?