Trump ismét bírálta a londoni polgármestert

Donald Trump amerikai elnök hétfőn ismét bírálta Sadiq Khan londoni polgármestert. Az elnök hétfőn délelőtt újabb Twitter-bejegyzést szentelt a londoni politikusnak, s úgy vélte, hogy Sadiq Khan „szánalmas kifogást” talált arra a korábbi közleményére, miszerint a londoniaknak nincs okuk riadalomra.

Donald Trump vasárnap hajnal óta bírálja London polgármesterével. A szombat este, a brit fővárosban elkövetett terrorakció után egyik Twitter-üzenetében azzal vádolta meg Khant, hogy közleményével elbagatellizálja a fenyegetést.

A polgármester nem reagált, szóvivője azonban a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva közölte: Khan arra utalt, hogy a város lakóinak nem kell megrémülniük, ha több rendőrt látnak az utcán. Habár Khan eredeti közleményében is az szerepelt, hogy a nagyobb rendőri jelenlét, nem a terrortámadás miatt „nincs ok riadalomra”.

Trump megjegyzéseit ellenérzéssel fogadták, mind az Egyesült Királyságban, mind az Egyesült Államokban. A brit liberális demokraták vezetője szerint az amerikai elnök megsértette az angol értékrendet. Theresa May megjegyezte: Khan jó munkát végzett. Az Egyesült Államok Polgármesteri Konferenciája – amely 1400 amerikai várost tömörítő laza szervezet – közleményt adott ki és ebben szintén a londoni polgármester mellé állt.

Kapcsolódók

Kimaradt?