Újabb áldozata van a londoni merényletnek

A rendőrség vasárnap délelőtti adatai szerint heten haltak meg a szombat éjjeli londoni merényletben.

Az első beszámolók hat halálos áldozatról szóltak, de Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozatok száma hét. Megerősítette, hogy a London hídon, illetve a közeli piac, a Borough Market környékén elkövetett gázolásos és késeléses merényletben 48-an megsérültek.

Cressida Dick megerősítette azt is, hogy a helyszínre érkező fegyveres rendőri egységek mind a három elkövetőt megölték, és a rendőrség szerint a támadásnak nincs további olyan tettese, aki elmenekült volna a helyszínről.

A Scotland Yard főparancsnoka szerint a helyzet teljes mértékben a hatóságok ellenőrzése alatt áll.

Theresa May: nem halasztják el a választásokat

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy a terveknek megfelelően megtartják jövő csütörtökön az előrehozott parlamenti választásokat Nagy-Britanniában.

May hozzátette: a szombat éjjeli londoni merénylet miatt a nagy pártok vasárnapra felfüggesztik kampányukat, de a választási kampány hétfőn folytatódik.

A brit kormányfő a Downing Streeten tett nyilatkozata előtt a kabinet válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA ülésén elnökölt. Az értekezlet utáni nyilatkozatában May nem tett említést arról, hogy változna a jelenleg érvényes második legmagasabb terrorkészültségi szint.

Nem sokkal korábban Sadiq Khan, London polgármestere a BBC televíziónak nyilatkozva már kijelentette: nem változik a hivatalos meghatározás alapján súlyos fenyegetettséget jelző jelenlegi terrorkészültségi szint Nagy-Britanniában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?