Már az elnöki palotánál támadnak a tüntetők Egyiptomban

Összecsaptak az egyiptomi rendőrséggel a Mohamed Murszi államfő és a Muzulmán Testvériség hatalma ellen tiltakozó ellenzéki tüntetők a kairói elnöki palota előtt pénteken. Szemtanúk szerint több tucat tüntető kövekkel és benzines palackokkal dobálta meg a palotát védelmező rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúkkal válaszoltak.egyptom

Az egyiptomi fővárosban nem csak az elnöki palotánál, de a Tahrír-téren is voltak szórványos összecsapások a tiltakozók és a rendfenntartók között, legalább két ember megsebesült. A tiltakozási hullám nyolcadik napján ezrek vonultak utcára néhány más egyiptomi városban, így Alexandriában, Iszmaílijában és Port-Szaídban is.

A Szuezi-csatorna mentén akkor kezdődtek zavargások, amikor a bíróság 21 embert halálra ítélt egy tavalyi futballmeccs után kitört halálos tömegverekedés miatt. Több tucat ember meghalt.

Az erőszakos tüntetések miatt Mohamed Muszri, Egyiptom iszlamista elnöke kijárási tilalmat rendelt el vasárnap este kilenc órától, de ezzel nem oldódott a helyzet. A hétfő esti tüntetéseken elsősorban a megszigorított biztonsági intézkedések, köztük a kijárási tilalom ellen tiltakoztak.

Kimaradt?