Újabb veszteségeket szenvedett az ukrán hadsereg

Folytatódnak a heves harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban tíz ukrán katona sebesült meg a Moszkva által támogatott szakadárok támadásai következtében – jelentette pénteken a kijevi hadműveleti parancsnokság.

A beszámoló szerint „az orosz megszálló csapatok” 58 alkalommal nyitottak tüzet az elmúlt 24 órában az ukrán katonák állásaira a front mentén, több helyen a minszki megállapodásokban tiltott nehéztüzérséget is bevetve.

Ezúttal a konfliktusövezet északi részén, Luhanszk környékén alakult ki a legsúlyosabb helyzet. Andrij Liszenko, a védelmi minisztérium szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tízből hat katona az említett térségben sérült meg.

Hosszú ideje most először újultak ki a nehéztüzérségi támadások a front Luhanszk megyei részén, az elmúlt időszakban inkább Donyeck megyében folytak heves harcok. A kijevi parancsnokság később arról adott hírt, hogy a szakadárok pénteken tűz alá vették a fegyvernyugvást felügyeletére létrehozott, ukrán és orosz katonatisztekből álló, úgynevezett ellenőrző és koordinációs központ képviselőit is a Donyeck megyei Bezimjane település közelében.

Kijev szerint a szakadár erők az ukrán hadsereget kísérleték meg ismét lejáratni, őket vádolva meg a támadás végrehajtásával. A parancsnokság közleményében azt hangoztatta, az ukrán fegyveres erők – tartva magukat a minszki megállapodásokhoz – visszavonták a front menti térségből a nehézfegyvereket, de a szakadárok ezt nem tették meg, megsértve ezzel a konfliktus rendezése érdekében kötött minszki egyezségeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?