Égő buszok és teherautók: visszavágtak a drogbandák Brazíliában

Számos, a tömegközlekedésben használt autóbuszt gyújtottak fel kedden Rio de Janeiróban; a hatóságok feltételezése szerint a bűncselekményeket drogbandák követték el, hogy megtorolják az őket sújtó nagyszabású rendőrségi műveleteket, amelyeket kedden indítottak meg.

A Globo News brazil hírcsatornán közzétett felvételek tanúsága szerint az égő autóbuszok egymás mellett, a város északi részén található autópályán égtek, több órára megbénítva a környékbeli forgalmat.

A helyi sajtó beszámolója szerint 8 autóbusz és két teherautó vált a lángok martalékává. A felvételek tanúsága szerint az égő járművekben nem tartózkodtak emberek, ennek megfelelően sérültekről sem számoltak be.

A riói rendőrség Twitter-profilján közölt bejegyzéseket és osztott meg képeket a nagyszabású - kedd kora reggel megkezdett - drogellenes műveletről. A rendőrségi forrás szerint kedd délutánig 26 embert vettek őrizetbe, és 17 automata fegyvert foglaltak le.

Az állig felfegyverzett drogbandák Rio de Janeiro több száz nyomornegyedében kötnek illegális kábítószer-üzleteket, és rendszeresen keverednek fegyveres összecsapásokba rivális drogbandákkal, vagy a hatóságokkal.

Hasonló bűncselekmény legutóbb április közepén volt Brazíliában: akkor 17 autóbuszt gyújtottak fel ismeretlen fegyveresek, akik leszállásra kényszerítették az utasokat, majd ezt követően felgyújtották a járműveket az északkelet-brazíliai Ceará állam fővárosa, Fortaleza számos pontján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?