Felmérés: Botka László már népszerűbb Orbán Viktornál

Ahogy csökkent a kormányfő, úgy nőtt a szegedi polgármester népszerűsége az elmúlt három hónapban egy friss felmérés szerint.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatást a pártpreferenciákról és egyes politikusok megítéléséről. Bár az előbbi mutatói nem nagyon akarnak mozdulni, a személyes kérdésekben nagyobb az ingadozás.

A "Mennyire szívesen látná fontos politikai szerepben?" kérdésre adott válaszok alapján mérték Orbán Viktor, Botka László, Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc népszerűségét egy százas skálán, és míg januárban ebben a sorrendben, 49-40-31-21 ponttal zártak, áprilisban már Botka László végzett az élen 44-gyel, őt követi Orbán 42-vel, Vona 35-tel és Gyurcsány változatlanul 21-gyel.

A Fidesz szavazótábora a felmérés szerint ugyan egy százalékkal csökkent, és 24 százalékon áll, az MSZP 14 százaléka és a Jobbik 11 százaléka nem változott az előző hónaphoz képest. Az LMP és a DK 3-3 százalékot tudhat magáénak, míg az utolsó mérhető párt a Momentum, 2 százalékkal. Az Együtt, a Párbeszéd, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt nem érte el az 1 százalékot. A bizonytalanok viszont ismét többen vannak: két százalékpontot növekedve már 41 százalékon állnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?