Hazaengedték Csíkszentdomokosra a magyar rendőrnőt elgázoló kamionost

Hazaengedték Romániába azt a férfit, aki kamionjával halálra gázolt egy 23 éves magyar rendőrnőt február 3-án, az M5-ös autópálya leállósávjában – írja a szerdai Blikk.

A lap emlékeztet, hogy a – Maszol értesülései szerint csíkszentdomokosi – sofőr együttműködik a hatóságokkal, és nem vitatja felelősségét az ügyben. Ügyvédje szerint védence minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett. Budapesttől távol él ugyan, de bármikor rendelkezésre áll, amikor a hatóság szükségesnek érzi a személyes jelenlétét – állította.

A Blikk úgy tudja: a férfit hiába kért bocsánatot a rendőrnő családjától, tudja, hogy életre szóló fájdalmat okozott a hozzátartozóknak, ezért nem képes megnyugodni. Ügyvédje szerint a szakértői véleményeket várják, leginkább a műszaki és a közlekedési szakértő megállapításai lesznek perdöntőek.

A kamionsofőr február 3-án reggel alig 10 perccel azután gázolta el a rendőrnőt, hogy útnak indult. A Készenléti Rendőrség fiatal munkatársa kollégájával éppen egy autóst igazoltatott az M5-ös autópálya ócsai szakaszán, amikor a tragédia történt. A rendőrnő a helyszínen meghalt, társát súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A kamionsofőr egyebek mellett azzal védekezett, hogy nagyon nagy köd volt azon a reggelen. A baleset előtt éppen a rádióját kapcsolgatta, ezért pár pillanatig nem figyelt az útra. A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. Ha elítélik, akár öt évet is kaphat – olvasható a cikkben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?