A kolumbiai sárlavina 306 ember életét követelte

A legfrissebb adatok szerint legalább 306 ember esett áldozatul a kolumbiai Mocoa városában történt áradásnak és sárlavinának és 362-en sérültek meg.

Luis Carlos Villegas védelmi miniszter, aki egyben a mocoai újjáépítési munkálatokért is felelős, elmondta a sajtó képviselőinek, hogy az azonosítást követően eddig 220 holttestet, köztük 92 gyermek földi maradványait tudták átadni a családoknak.

Villegas szerint az elmúlt napokban élesen megnőtt az oltóanyagok iránti kereslet, mivel sokan betegségektől tartanak. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök utasításának megfelelően a katasztrófa sújtotta lakosságnak szánt napi élelmiszer-ellátmányokat még legalább április 16-ig folytatódnak.

A hétvégén a heves esőzések következtében hirtelen több folyó is kilépett a medréből, és elöntötte Mocoát, hatalmas pusztítást okozva. Az árvíz és a sárlavina sokakat álmukban ért a Caquetá folyó egyik mellékfolyójának jobb partján fekvő városban. Helyszíni jelentések szerint a törmelék- és sárhalmazzá változott településre rá sem lehet ismerni.

Kapcsolódók

Kimaradt?