Oroszországban felfüggesztették Jehova Tanúinak működését

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését „szélsőséges tevékenysége” miatt - jelentette pénteken az orosz média.

Az internetes portálok idézik a tárca közleményét, amely szerint a Jehovai Tanúi felkerült azon társadalmi és vallási szervezetek listájára, amelyek tevékenységét felfüggesztették.

Mint a híradások emlékeztetnek, a minisztérium már március 17-én kérte a legfelsőbb bíróságtól, hogy nyilvánítsa szélsőségesnek a felekezetet, és tiltsa be működését. A minisztérium folyamodványát az általa elvégzett vizsgálatra alapozta, amelyben „működési szabálytalanságokat” állapított meg.

A legfelsőbb bíróság április 5-én veszi napirendre a minisztériumi folyamodványt, és a tárca egyelőre a szóban forgó időpontig függesztette fel a Jehova Tanúi működését. 

A felekezet közleményt adott ki, amely szerint ha a legfelsőbb bíróság eleget tesz a minisztérium kérésének, annak katasztrofális következményei lesznek az orosz vallásszabadságra nézve.

A Jehova Tanúinak vezetése bejelentette, hogy "világméretű levélírási kampányt" indít az oroszországi tevékenységük 
betiltása ellen. Felhívást intézett több mint nyolcmillió tagjához, hogy írják tiltakozó leveleiket közvetlenül a Kreml és a legfelsőbb bíróság tisztviselőinek.

Kapcsolódók

Kimaradt?