Orbán-Kelemen találkozó volt Budapesten

A romániai magyarság helyzetéről és kihívásairól tájékoztatta csütörtökön Budapesten az RMDSZ elnöke a magyar kormányfőt. Orbán Viktor a Fidesz székházában fogadta Kelemen Hunort.

„A rendszeres találkozóink egyike volt. A választások óta először most volt alkalmunk hosszasan beszélgetni” – nyilatkozta a találkozó után a Maszolnak a szövetségi elnök, aki a Kárpát-medencei Képviselők Fórumának (KMKF) ülésére érkezett a magyar fővárosba.

Kelemen Hunor elmondta, a megbeszélésen egyebek mellett ismertette Orbán Viktorral a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium ügyének fejleményeit. Tájékoztatása szerint áttekintették a miniszterelnökkel a tavaly elindított és a magyar állam által támogatott projekteket, illetve beszéltek a 2017-2018-as tervekről, különös tekintettel a hamarosan Erdélyben is elinduló gazdaságélénkítő programra.

A találkozóról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor és Kelemen Hunor abban állapodott meg, hogy folytatódik a romániai magyarság identitásának megőrzését és az oktatásfejlesztést segítő programok megvalósítása. A két pártelnök megbeszélésén szó volt a magyar-román kétoldalú kapcsolatok normalizálásának lehetőségeiről is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?