Tóásó-ügy: elnapolták február 4-re a per folytatását

Elnapolták február 4-ig a terrorista összeesküvéssel vádolt 39 személy, köztük a magyar és román állampolgárságú Tóásó Előd elleni per folytatását. A Cochabambában kiadott Los Tiempos, illetve a Tarijában megjelenő El País című napilapok internetes portálja szerint a Tarijában zajló tárgyalást az egyik vádlott rossz egészségi állapota miatt kellett felfüggeszteni.

Ronald Casteldo Allerding néhány héttel ezelőtt lett rosszul, szívinfarktus gyanújával vitték kórházba, még mindig ott fekszik. A tárgyalást a távollétében nem tudják egyelőre folytatni. Két nap azzal telt a tárgyalóteremben, hogy emiatt az ügyész és Casteldo védőügyvédje veszekedéssé fajult ügyrendi vitát folytatott egymással. Marcelo Soza ügyész - aki kétségbe vonja a Casteldo szívproblémájáról szóló információkat - öttagú törvényszéki orvosbizottság felállítását kérte, amely szerinte "hitelesebb" jelentést adhat a vádlott egészségi állapotáról.

Az újabb halasztás miatt a vádlottakat február 4-ig visszaszállítják fogva tartásuk eredeti színhelyére, így Tóásó Elődnek La Pazban lévő börtönébe kell visszautaznia. Nővére, Tóásó Edit az MTI-nek pénteken elmondta: testvérének erre a napra volt repülőjegye, de az esti órákban még Tarijában tartózkodott.

 

Kimaradt?