George W. Bush keményet üzent Trumpnak

Az volt republikánus elnök, George W. Bush az NBC egyik műsorában megvédte a médiát, amelynek egyre rosszabbnak tűnik a viszonya a nemrég hivatalba lépett elnökkel, Donald Trumppal.

A média a demokrácia elengedhetetlen része – mondta az NBC Today című műsorában Bush, és ezzel szembehelyezkedett a mostani republikánus elnökkel, aki nemrég az amerikaiak ellenségének nevezte a sajtót.

Bush szerint szükség van a médiára olyan személyek elszámoltatásához, mint például ő. A műsorban a 2001-től 2009-ig hivatalban lévő volt elnök úgy vélte: a hatalom függőséget okozhat és káros is lehet, éppen ezért fontos a médiának elszámoltatnia azokat, akik visszaélnek a hatalmukkal – idéz az interjúból a Politico.

A lap emlékeztet, hogy Donald Trumpnak már az elnökválasztási kampány idején sem volt felhőtlen viszonya a médiával, ott is tiltott már ki számára nem szimpatikus szerkesztőségeket egy-egy eseményről. A hivatalba lépése után azzal vádolta meg a The New York Timest és a CNN-t, hogy hamis híreket terjesztenek, múlt pénteken pedig egyenesen kitiltottak jónéhány tudósítót Sean Spicer fehér házi szóvivő háttérbeszélgetéséről – írja a HVG.

Bush ugyanakkor minden orosz kapcsolatát kivizsgáltatná Trumpnak, válaszokra van szükség az ügyben, bár azt is bevallotta, nem tudja pontosan, milyen út lenne a helyes, hogy ezeket megkapják.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?