Jól fizető állást kapott Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy volt francia államfő az AccorHotels francia szállodaipari vállalat igazgatótanácsának tagja lett, ahol a nemzetközi fejlesztést kíséri figyelemmel - közölte a cég.

A volt köztársasági elnök (2007-2012), aki a francia jobboldal novemberi előválasztásán elszenvedett vereségét követően visszavonult a politikai élettől, a közlemény szerint egyhangú támogatással lett az igazgatótanács független tagja, ahol a nemzetközi stratégiai bizottság elnöki tisztét fogja betölteni. 

A jogi végzettségű 62 éves Nicolas Sarkozy először vállalt munkát nemzetközi cégnél.  

Nicolas Sarkozy „örömmel vesz részt a francia vállalatok egyik zászlóshajójának, az AccorHotels-nek a nemzetközi fejlődésében” – idézte az exelnököt a közlemény. „A csoport sikerének és a menedzsment színvonalának köszönhetően a francia gazdasági térkép egyik legszebb kirakata” (az AccorHotels) - áll a közleményben.

Sébastien Bazin elnök-vezérigazgató megítélése szerint Nicolas Sarkozy „nemzetközi tapasztalata és kiváló ismerete a világ geopolitikai tétjeiről fantasztikus előnyt jelent a cégcsoportnak”. 

Az AccorHotels-hez mintegy húsz márkanévvel (Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis, HotelF1, Raffles, Fairmont, Swissôtel) több mint négyezer hotel tartozik 95 országban. A csoport nettó nyeresége 2015-ben  244 millió euró volt, ami 9,4 százalékos növekedést jelentett az előző évéhez képest, az éves forgalma pedig 5,58 milliárd euróra rúgott, ami 2,3 százalékos emelkedés 2014-hez képest.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?