Csíkszentdomokosi a magyar rendőrnőt elgázoló kamionos

T. Andrásnak hívják, és értesüléseink szerint csíkszentdomokosi az a kamionsofőr, aki hétfőn halálra gázolt egy rendőrnőt Magyarországon. A 47 éves férfi beismerő vallomást tett, és nagyon sajnálja a történteket.

„Ügyfelem szörnyen sajnálja, ami történt, amint találkoztunk a rendőrségen a baleset után, az első kérdése az volt, hogy miként tudna bocsánatot kérni a halott lány szüleitől?” – nyilatkozta a Blikknek annak a romániai kamionosnak az ügyvédje, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásával szerdán előzetes letartóztatásba helyeztek Magyarországon.

Mint írtuk, a 47 éves férfi hétfőn az M5-os autópályán elsodort a teherautójával egy intézkedő fiatal rendőrnőt, aki meghalt a balesetben. Az előzetes letartóztatása előtti bírósági tárgyalásról beszámoló magyar lapok szerint T. Andrásnak hívják, és úgy tudjuk, hogy csíkszentdomokosi.

Ügyvédje, Farsang Andrea szerint a férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy védence csatornát váltott a rádióján a baleset előtti pillanatokban, az útszakaszon pedig akkora köd volt, hogy mielőtt a rádióhoz nyúlt, nem látta a rendőrautót és az igazoltató rendőrt sem.

A Blikk értesülései szerint T. András több mint tíz éve dolgozik kamionsofőrként, egymillió kilométert vezetett már csak annál a cégnél, ahol a baleset idején is dolgozott. A tragédia előtt kipihent volt, mindössze 10 perce ült a volán mögött, éppen Hódmezővásárhelyre igyekezett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?