Merényletre készülő terroristát fogtak el Franciaországban

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy 18 éves férfit Észak-Franciaországban, mert azt gyanítják, hogy Lille-ben akart merényletet végrehajtani, feltehetően a metróban vagy egy bevásárlóközpontban. Azután fogták el, hogy fegyvereket és robbanóanyagokat próbált meg beszerezni.

Sajtóhírek szerint a férfit - aki mecsetbe rendszeresen járó egyetemi hallgató - hónapok óta megfigyelték a titkosszolgálatok. A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege 2016. december 30-án terrorizmussal kapcsolatos bűnszövetkezet miatt indított vizsgálatot az ügyben. A letartóztatáskor a gyanúsított nem tanúsított ellenállást; a nyomozók Párizsba vitték a férfit, ahol a titkosszolgálatok hallgatják ki.

A férfi számítógépén állítólag a merénylettervre utaló nyomokat találtak. Rendőrségi források szerint a gyanúsítottnak „voltak merénylettervei, amelyeket logisztikai okokból eddig nem tudott megvalósítani".

Két férfit és egy kamaszlányt a múlt héten vettek őrizetbe Dél-Franciaországban, mert feltétezhetően terrortámadásra készültek. A fiatal radikálisoknál robbanóanyagokat találtak, és feltételezhetően öngyilkos merényletre készültek, de pontos célpontjuk még nem volt a nyomozók szerint.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?